Vlootbeheer

ENGIE Fleet: vlootbeheer met expertuse en passie
ENGIE Fleet ondersteunt de entiteiten van ENGIE bij het beheer van haar bedrijfswagens en voertuigen binnen de onderneming, van het moment van aankoop tot het einde van de levenscyclus. Onze dagelijkse ervaring met het beheer van meer dan 8000 personen- en bedrijfswagens, stelt ons in staat om hoogwaardige diensten te verlenen aan onze externe klanten in België.
In dienst van milieu en mobiliteit
Tegenwoordig probeert vlootbeheer de verschillende aspecten van « milieu» en « mobiliteit » geleidelijk aan te integreren in haar beleid. Wij doen al het mogelijke om deze uitdaging het hoofd te bieden in ons en uw vlootbeheer.
Lichtevracht-en bedrijvsvoertuigen
ENGIE Fleet sa/nv zorgt voor het vloot beheer van nagenoeg alle afdelingen van ENGIE in België. Daarom zijn we één van de grootste vlootbeheerders in het land. Onze organisatie heeft meer dan 8000 privé voertuigen, bestelwagens en lichte vrachtwagens (onder de 3,5 ton) in leasing.

De volledige vloot bestelwagens is veilig, volgens de regels uitgerust zodat werknemers hun werk kunnen verrichten onder de beste omstandigheden.

Ook als het om privé auto’s gaat, bieden wij u het best haalbare compromis tussen rentabiliteit, respect voor het milieu, veiligheid en comfort. De CO2 uitstoot van de ENGIE Fabricom vloot ligt trouwens lager dan het marktgemiddelde !
ENGIE Fleet beheert uw vloot tot einde levensduur.
Op verzoek van de klant kan ENGIE Fleet bijvoorbeeld helpen met het samenstellen van een « Car Policy » of een selectielijst van voertuigen samenstellen. Daarnaast kunnen wij bestuurders ook begeleiden en adviseren in het maken van hun keuze voor een auto.

Vervolgens helpen wij in het traject van offertes aanvragen, prijsvergelijkingen maken en het bestellen van wagens bij leasing bedrijven. Wat bedrijfsvoertuigen betreft, doen wij beroep op professionele partijen voor het inrichten of uitrusten van voertuigen met bijvoorbeeld kasten, trekhaken, bagageruimte, enz.

Ook na een geldige koopovereenkomst kan ENGIE Fleet zorgen voor de nodige follow-up : tankkaarten/betaalkaarten, afhandeling van verkeersovertredingen, reparatiekosten die niet gedekt worden door een leasing contract, optimalisatie van lopende contracten afhankelijk van het gereden aantal kilometers en resterende looptijd van het contract.

Tot slot kan onze afdeling «Schade» zorgen voor een goede afhandeling van schadeclaims en einde looptijd contracten, dit alles in samenwerking met experts en verzekeraars.
ENGIE Fleet ziet er op toe dat al haar klanten te allen tijde mobiel blijven en, indien nodig, kunnen beschikken over vervangend vervoer, aangepast aan hun behoeften.
Duurzame mobiliteit
Dit is het meest complete voorstel wat ENGIE Fleet u te bieden heeft. Bovenop de genoemde diensten begeleiden wij u nog een stapje verder. Naast vlootbeheer en het regelen van administratieve aangelegenheden, bieden wij een plus-value « business » vlootbeheer. Wij proberen samen met u een innovatief mobiliteitsplan samen te stellen om beter in de behoeften van uw wensen te voorzien.

Aangepaste dienstverlening:

ENGIE FLEET SA/NV DIENSTVERLENING* STANDARD PERFORMANCE ALL-IN
Administratief vlootbeheer
Invoeren van de gegevens en follow-up van de «voertuigen» dossiers.

Operationeel vlootbeheer
Follow-up van contracten met onderaannemers (verzekeringen, brandstof, enz.).

Optimalisatie van de basiskosten
Controle en opsporen van onregelmatigheden, tegenstrijdigheden en voorstellen ter verbetering en/of aanpassing van het contract.

Proactief kostenbeheer
Assistentie bij contractonderhandeling met leveranciers, het opstellen van SLA’s en rapportages (schadegevallen, einde contracten, gemiddeld aantal km’s, enz.).

Strategieën voor het vlootbeheer
Beheer van het “OOC” – maandelijkse statussen.
Monitoring van uw “TCO/RCU” – jaarlijks overzicht.
Concreet voorstel op basis van SLA’s, rapportages en overzicht.

360° beheer
100% beheer van de vloot, met een “SPOC” relatie met de bestuurder inclusief.
12 x 4h vlootbeheer on site per jaar.

Consultung & supplementaire prestaties
Ondersteuning & expertise: Consultancy op het domein specifiek voor het beheer van een vloot. B.v. integratie van het wagenpark, het opstellen van een carpolicy, specialisatie voor EV, opstellen van een mobility plan, mobile applicaties, website en zuivere huurcontracten L.T. en K.T.
Vraag een offerte aan

* Offerte op maat en in functie van de parameters van uw wagenpark (grootte, leeftijd, staat en type van de voertuigen) en aangepast aan uw wensen.
OOC: Out Of Contract
TCO: Total Cost of Ownership
RCU: Real Cost of Use

Update 01/10/2019


Voor meer informatie over milieu en mobiliteitseisen, klik hier.

Share on

Bent u geïnteresseerd in één van onze voorstellen? Neem contact met ons op!

ENGIE Fleet beheert uw vloot tot einde levensduur

Hetgeen jaarlijks neerkomt op*

8.213 cars

1.925 order

1.264 claims

9.103 fuel cards

11.000 fines

840.000 billing lines

* Updated March 2019