Tips en Trucs

Brandstoffout? Geen paniek!

1 oktober 2019

Door een onfortuinelijke samenloop van omstandigheden heb je tijdens het tanken de verkeerde brandstof gekozen … Paniek alom! Wat nu? Engie Fleet bantwoordt al je vragen. Je hebt de motor niet gestart Start de motor niet! Zolang je de auto niet start, zal er geen brandstof in de motor terechtkomen. Je zult wel een takeldienst

Read more

Lees verder...

Autovakanties: heeft u wel aan alles gedacht?

1 juli 2019

Het is zomer en de vakantie komt eraan. Wat fijn om met de familie of met vrienden op reis te gaan. Dit jaar heeft u besloten om met de auto te reizen. Ja, maar… heeft u wel aan alles gedacht?

Lees verder...

Chargemap

25 juni 2019

Deze pagina is nog opbouw.

Lees verder...

Trager rijden heeft zo zijn voordelen

1 juni 2019

De huidige auto’s worden almaar krachtiger en presteren steeds beter. Met Een paar jaar geleden was een snelheid van 120 km/u al snel genoeg gezien het gebrekkige rijcomfort van de meeste voertuigen, maar dat is niet meer het geval!

Lees verder...

Instappen en vertrekken

1 mei 2019

Vooraleer u de auto instapt Neem even de tijd om een aantal essentiële zaken te controleren vooraleer u de auto instapt zodat u onderweg niet geconfronteerd wordt met al te grote problemen.

Lees verder...

Banden…. veel meer dan een stukje rubber

1 april 2019

Het belang van goede banden wordt vaak onderschat en toch zijn ze veel meer dan alleen maar een stukje zwarte rubber.

Lees verder...

Denk aan de autokeuring!

1 februari 2019

De Technische controle, een eenvoudige formaliteit voor de ene, voor de andere een hele onderneming met het voertuig klaar te maken om een positief resultaat te bekomen. Een verwittigde en voorbereide bestuurder is er twee waard.

Lees verder...

Verkeersreglement: verwachte wijzigingen

1 januari 2019

Ons verkeersreglement dateert van 1968. Sinds die tijd is er heel wat veranderd op het vlak van mobiliteit

Lees verder...

AdBlue, de oplossing voor een groenere diesel?

1 december 2018

Een aantal jaren geleden werd AdBlue geïntroduceerd maar wat is het nu eigenlijk en waartoe dient het?

Lees verder...

Wat te doen bij vriesweer?

1 november 2018

De winter staat voor de deur en brengt vriesweer met zich mee. Maar hoe kunt u zich het best beschermen tegen nadelige gevolgen?

Lees verder...

Auto winterklaar maken

1 oktober 2018

Nu het winterseizoen nadert, kunt u maar beter uw wagen voorbereiden zodat deze in perfecte staat is. Moeilijke weersomstandigheden maken het leven van de bestuurders en hun wagen zuur wanneer ze bij eender welk weer de weg durven opgaan! Bescherm uw wagen! Als u beschikt over een garage, laat uw wagen dan daar de nacht

Read more

Lees verder...

Samen op de openbare weg: gewoon een kwestie van gezond verstand

1 september 2018

Door het grote succes van de elektrische fiets zie je tegenwoordig steeds meer en meer fietsers rijden in onze steden. Volgens de cijfers van Pro Velo vzw is hun aantal gestegen met 13% vergeleken met vorig jaar.

Lees verder...

Moeiteloos een aanrijdingsformulier invullen !

1 augustus 2018

Het invullen van een aanrijdingsformulier is verplicht bij een ongeluk! Een volledig ingevuld formulier maakt snellere schadeafwikkeling mogelijk!

Lees verder...

Milieuzones in Frankrijk: Ecovignet CRIT’Air

1 juli 2018

Het CRIT’Air Ecovignet werd geïntroduceerd in Frankrijk sinds 1 juli 2016 en is verplicht op alle Franse wegen, ook voor toeristen.

Lees verder...

Rijden op een nat wegdek

1 juni 2018

Rondom deze tijd van het jaar hebben de meesten onder ons de winterbanden omgeruild en terecht! Het probleem is dat we nu wel vaker te maken hebben met onweersbuien, terwijl zomerbanden minder goed presteren op een nat wegdek.

Lees verder...

Vermijd extra brandstofverbruik

1 mei 2018

Brandstof is essentieel voor het functioneren van uw auto, maar door het toepassen van een aantal simpele tips kunt u het energieverbruik aanzienlijk verlagen (ongeacht of u rijdt in een hybride auto of een auto met een conventionele aandrijflijn).

Lees verder...

In ieder land gelden andere regels…

1 april 2018

(Update april 2019) U gaat op vakantie met de auto? Houd er dan rekening mee dat elk land zijn eigen verkeersregels heeft en dat u geacht wordt deze te respecteren!

Lees verder...

Zomerbanden erop, winterbanden eraf?

1 maart 2018

Als u, zoals veel Belgen, gekozen heeft voor de zekerheid van winterbanden tijdens het koude seizoen, vergeet dan niet deze tijdig om te wisselen.

Lees verder...

Autorijden in de bergen?

1 februari 2018

Skivakanties met de auto, welke voorzorgsmaatregelen te nemen.

Lees verder...

Een aanhangwagen voor uw auto ? Denk aan uw rijbewijs!

1 januari 2018

Een aanhangwagen is een praktisch hulpmiddel en altijd handig om te gebruiken bij het onderhoud van de tuin, werkzaamheden of om op vakantie te gaan. Maar wist u dat het gebruik van een aanhanger op de openbare weg onderhevig is aan een specifieke reglementering in België?

Lees verder...